Zorg zoals het hoort

AinaZorg Logo

Zorg zoals het hoort

AinaZorg Logo

Huishoudelijke hulp

Lukt het u niet uw huishouden helemaal zelf te doen? Misschien kunnen mensen in uw omgeving u helpen of kunt u gebruik maken van een betaalde schoonmaakster of een was- en strijkservice. Lukt dat niet of is dit niet voldoende?

Gemeenten moeten ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dit gebeurt via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Het is een wet die ervoor moet zorgen dat u de ondersteuning krijgt die u nodig heeft om zelfstandig te kunnen wonen en bewegen. Huishoudelijke hulp is hier een onderdeel van.

Werkwijze & methode

U kunt bij uw eigen gemeente een aanvraag huishoudelijke hulp via de WMO doen. Met een goedkeuring van uw gemeente nemen wij de huishoudelijke taken op ons. Ook helpen wij u graag met deze aanvraag.

Kosten huishoudelijke hulp

U betaalt in 2020 voor de meeste hulp of ondersteuning uit de WMO een eigen bijdrage van maximaal € 19,00 per maand. Bent u getrouwd of heeft u een partner? En is minimaal één van u nog geen 66 jaar en 4 maanden (AOW-leeftijd)? Dan hoeft u in 2020 voor de meeste hulp uit de WMO niets te betalen. Meer informatie over de eigen bijdrage vind u op de website van het CAK.

 

Aina Zorg gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken. Lees meer