Palliatieve zorg
Palliatieve zorg is zorg die gegeven wordt aan cliënten wanneer er geen genezing van een ziekte meer mogelijk is. Dan kunt u denken aan kanker, wanneer die uitbehandeld is. Maar ook dementie, COPD of hartfalen zijn ziekten waar mensen niet van kunnen genezen. Met deze ziekten kunt u nog wel weken, maanden of zelfs jaren leven.
Omdat iemand niet meer kan genezen en nog wel een (lange) tijd met deze ziekte leeft, is het primaire doel van palliatieve zorg om de kwaliteit van leven van u te behouden en waar mogelijk te verbeteren. In de palliatieve zorg is aandacht voor lichamelijke, sociale, psychische én spirituele dimensies. Daarnaast is het ondersteunen van naasten ook een belangrijk onderdeel van palliatieve zorg.
Werkwijze & methode
De exacte werkwijze en methode bepalen we aan de hand van uw behoeften. We starten met een persoonlijke kennismaking waarin we samen inventariseren welke hulp u nodig heeft.
Dit kan bestaan uit;
- Verzorging en verpleging
- Behandeling van pijn en andere klachten
- Controle van de gezondheid
- Hulp bij het oplossen van psychische en sociale problemen
- Aandacht voor zingeving en spiritualiteit
- Ondersteuning bij het afronden van het leven en het afscheid nemen van uw dierbaren
Kosten
Palliatieve zorg kan vergoed worden door uw zorgverzekeraar of via de indicatie voor de Wet langdurige zorg (WLZ). Voor zorg via uw zorgverzekeraar betaalt u geen eigen bijdrage. U betaalt wel een eigen bijdrage voor WLZ-zorg. Lees meer over de eigen bijdrage in de zorg.
Wij helpen u graag met deze weg.